به گزارش مشرق، آخرین آزمایش کره شمالی در پرتاب این گونه موشک ها مربوط به 12 اسفند ماه سال 95 بود که به طور همزمان 4 فروند موشک بالستیک با بردهای مختلف به سمت دریای ژاپن شلیک کرده بود که پس از طی مسافتی حدود 1000 کیلومتر به داخل دریا فرود آمده اند.
یونهاپ خبرگزاری کره جنوبی به نقل از منابع نظامی این کشور اعلام کرد که شلیک این موشک که از نوع «کی.ان.15» (گوگ سونگ) و از مدل موشک های بالستیک میان برد بوده، ساعت 6:42 دقیقه صبح (به وقت محلی) از منطقه «سینپو» صورت گرفته است.
منابع نظامی کره جنوبی با بیان اینکه این موشک را تا 60 کیلومتری ردیابی کرده اند یادآور شدند: آزمایش امروز پیونگ یانگ از سواحل شرقی این کشور به سمت دریای ژاپن انجام شد اما در خصوص موفقیت یا عدم موفقیت آن گزارشی منتشر نشده است.
انجام این آزمایش در حالی صورت گرفته است که رئیسان جمهوری چین و آمریکا قرار است ششم و هفتم آوریل (17 و 18 فروردین 96) در فلوریدا با یکدیگر دیدار کنند که یکی از محورهای اصلی این ملاقات موضوع کره شمالی با توجه به تهدیدهای اخیر ترامپ خواهد بود و این آزمایش می تواند حاوی پیام های خاصی به پکن و واشنگتن باشد.
وزارت دفاع کره جنوبی نیز ساعتی پیش با انتشار بیانیه ای با بیان اینکه این آزمایش نقض قوانین بین المللی است اعلام کرد که تمامی تحرکات نظامی همسایه شمالی را به دقت زیر نظر دارد.
همچنین «هوانگ کیو آهین» نخست وزیر و کفیل ریاست جمهوری کره جنوبی بلافاصله پس از شلیک موشک به تمامی نیروهای نظامی این کشور فرمان آماده باش داد و گفت که همه نیروها باید برای تحرکات احتمالی کره شمالی آماده باشند.
کره شمالی 24 بهمن ماه سال گذشته نیز یک فروند موشک جدید بالستیک که گفته می شود قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارد و در حالیکه رهبر این کشور بر انجام آن نظارت داشت، به صورت آزمایشی شلیک کرد.
پیونگ یانگ همچنین هشتم فروردین ماه جاری ظرف مدت دو هفته، 2 موتور جدید و پیشرفته پرتاب موشک را آزمایش کرد و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفت که این پیشرفت ها تولدی دوباره برای صنعت موشکی این کشور محسوب می شود.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به تازگی در سخنانی تهدیدآمیز گفت که واشنگتن آماده است در صورت عدم همراهی چین برای افزایش فشارها بر کره شمالی به تنهایی و به شکل کاملا یک جانبه در مورد تهدید هسته ای پیونگ یانگ اقدام کند.
او همچنین گفته بود که چنانچه چین نمی خواهد مساله کره شمالی را حل کند آمریکا این کار را خواهد کرد.چین به عنوان یکی از حامیان اصلی کره شمالی هر چند به برخی تحریم های سازمان ملل علیه این کشور در ارتباط با آزمایش های هسته ای و موشکی عمل کرده است اما در حال حاضر بیش از 90 درصد فعالیت های تجاری کره شمالی با چین انجام می شود.